Van waar worden onze eigen producten verstuurd?

Al onze eigen producten zijn print-on-demand producten. Dit betekent dat wij het design maken en dat een ander bedrijf - Printful in ons geval - dit design aanbrengt (print) op het product op het moment dat er een bestelling wordt geplaatst (on-demand).

Onze webwinkel is helemaal geïntegreerd met Printful en wanneer iemand in onze webwinkel een order plaatst, sturen wij het artikel en het leveradres door naar Printful. Die bekijken onmiddellijk wat het kost om het gevraagde product op te sturen naar jou. Die transportkost wordt getoond tijdens het afrekenen en is dus afhankelijk van het gewicht van het product en het leveradres. Nadat de bestelling is betaald, gaat Printful hiermee aan de slag en wanneer het product klaar is, stuurt Printful het ook op naar u, de klant.

Deze werkwijze heeft een aantal voordelen voor de klant. Printful is een heel groot bedrijf dat veel betere transportvoorwaarden heeft kunnen bekomen dan wij zelf ooit zouden kunnen verkrijgen. Doordat het product rechtstreeks naar de klant wordt verstuurd en niet eerst naar ons, betekent ook dat er maar één keer transportkosten moeten worden betaald.

Vanwaar komt het pakketje dan? Op de afbeelding hieronder ziet u hoe de postbode het bij u aflevert.

Op het etiket staat te lezen:

Turnen- en Danswinkel
Plienciema iela 
Marupes novads
Latvia 1600
+34 518 888 xxx

Komt dit pakketje uit Letland? Jazeker, Printful heeft een vestiging in Letland en ook één in Spanje. Verder hebben zij nog vestigingen in Azië, Amerika en Australië. Telkens wij een order doorsturen naar Printful, bekijken zij in welke vestiging zij het product kunnen maken en kiezen dan de vestiging het dichtst gelegen bij het verzendadres. Mocht u dus een verzendadres opgeven in de USA, dan wordt het product in de USA gemaakt en blijven de verzendkosten aan nationaal tarief. Uiteraard optimaliseren wij onze producten voor België en Nederland en dat doen we door er zeker van te zijn dat de twee Europese vestigingen van Printful de producten in huis hebben die wij op onze website verkopen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan doordat het product plots verstuurd wordt vanop een ander continent.

Nu zult u ook begrijpen waarom het leveren van onze producten een aantal dagen duurt. Om te beginnen worden ze pas gemaakt op het moment dat de bestelling in onze winkel wordt geplaatst, en daarna moet het product nog verstuurd worden vanuit Letland of Spanje.

Ons retourbeleid is heel nauw verweven met het retourbeleid van Printful. U kan dit hier nalezen: https://turnen-en-danswinkel.com/policies/refund-policy

Terug naar blog