Over ons

Wie zijn wij?

Turnen- en Danswinkel is een online winkel geopend in januari 2023 door gymnastiek- en dansvereniging GymKa vzw uit Kalmthout, België.

Wij zijn allemaal vrijwilligers bij deze vereniging en zijn niet professioneel bezig met e-commerce. Het is dus een hobby-project ten voordele van onze vereniging.

Wat is ons doel?

Financiering van de nieuwe toptrainingszaal

In de zomer van 2023 verhuist onze vereniging naar een nieuwe toptrainingszaal die momenteel (januari 2023) nog in aanbouw is. Wij mogen deze zaal uitbaten maar dat gaat gepaard met een stevig prijskaartje. Deze webwinkel moet mee helpen die kosten te dragen.

(Copyright 3D-rendering Scanbie - gemeente Kalmthout)

Turn- en Dansmateriaal bundelen en info verschaffen

Een ander doel van deze winkel is een oplossing bieden voor het probleem waar veel mensen mee worstelen: waar kan je informatie vinden en spulletjes kopen die je nodig hebt om te turnen en/of te dansen. Alles is wel ergens te koop, maar vind maar eens waar en ook: wat heb ik nodig? Op termijn willen wij al deze aanbieders van turn- en dansmateriaal bundelen en de bezoekers van onze winkel voorzien van uitgebreide informatie.

Andere verenigingen financieel ondersteunen

We hebben meteen geïnvesteerd in een systeem dat weet welke gymnastiek- of dansvereniging jou heeft doorverwezen naar onze webwinkel. Wij staan dan 10% van het orderbedrag af aan die vereniging. Wij kennen als gym- en dansvereniging uiteraard zelf de moeilijkheden van het vinden van sponsors, en de constructies die loterijen of grootwarenhuizen soms opzetten om verenigingen te ondersteunen, zijn wat ons betreft dikwijls niet te verantwoorden naar onze leden en onze lesgevers, wij zijn niet hun verkoopafdeling! 

Als je als vereniging intekent op ons affiliate programma (zo heet dat in het jargon) dan krijg je van ons systeem een link naar onze webshop waar nog wat extra informatie instaat dat onze webshop in staat stelt te herkennen dat men via jullie is gekomen. Als je die link dan op je eigen website vermeldt, of je zet hem op je facebook pagina of waar dan ook waar mensen erop kunnen klikken, dan ontvang je dus achteraf 10% van de orderprijs (exclusief verzendkosten). 

Dit vraagt weinig moeite als vereniging, je kan er zoveel of zo weinig tijd insteken als je zelf wil (je kan dus actief reclame maken om je link te promoten). Het kost je alleszins helemaal niets en het kan je een paar euro's opleveren die je anders nooit zou hebben ontvangen.

Wil je je vereniging registeren, klik dan op de link onderaan de home pagina "Voor dans- en gymnastiekverenigingen".

Geschiedenis

September 2021

Het idee voor een webshop is gelanceerd, maar we zijn nog niet vertrouwd met het concept. We creëren daarom onze eerste Shopify webwinkel voor de leden van onze vereniging. We zien het nog groots op dat moment dus de winkel krijgt de naam "Gymnastics and Dance Shop". Men kan er echter enkel GymKa clubkledij kopen en mensen die iets willen doorverkopen, kunnen dat in de tweedehandsafdeling doen. Gekochte producten kunnen enkel afgehaald worden in onze turnzaal.

September 2022

We zijn best tevreden over ons winkeltje en we willen een volgende stap zetten. Er wordt een cursus gevolgd "Hoe een eigen T-shirt business opstarten" die enorm leerrijk zal blijken. We leren er het belangrijke concept van print-on-demand, we leren werken met photoshop en Adobe Illustrator, en we leren hoe een e-commerce business werkt. De komende maanden wordt er geëxperimenteerd met T-shirt ontwerpen. Die ontwerpen worden toegevoegd aan de GymKa webshop, maar tegen het einde van 2022 werd duidelijk dat het niet ideaal is om de verenigingswinkel te combineren met een meer algemene webwinkel. Er wordt werk gemaakt van een nieuwe webwinkel die zich zal toespitsen op Vlaanderen en Nederland: Turnen- en Danswinkel.

Januari 2023

We zijn de Turnen- en Danswinkel webshop gestart met het verkopen van print-on-demand producten. Dit zijn producten met een design van ons, die pas worden gemaakt nadat je ze daadwerkelijk hebt gekocht. De firma die de producten levert, zorgt ook voor de verzending ervan. Dit stelt ons in staat om onze winkel op te starten zonder eerst zwaar te moeten investeren in een voorraad. Het doel dat we deze maand wensen te bereiken is het opzetten van de winkel, enkele producten toevoegen en een eerste order ontvangen!